Tisková zpráva č. 001/2021 ze dne 22. 2. 2021

Mikroregion Rožnovsko rozdělí v dotacích rekordních 6,267 milionů korun.

Rekordní částku přes 6 milionů korun ve třech různých programech letos vyčlenily obce mikroregionu Rožnovsko na podporu poskytovatelům služeb v sociální oblasti. Samotné žádosti o finanční příspěvky pak mohou žadatelé posílat v období od 15. 2. do 26. 2. 2021.

„Zásadní výhodou je, že žadatelé o dotace na sociální oblast nemusí žádat o finanční podporu jednotlivé obce mikroregionu (Dolní Bečvu, Prostřední Bečvu, Horní Bečvu, Valašskou Bystřici, Vidče, Hutisko-Solanec, Rožnov pod Radhoštěm a Zubří), ale můžou své žádosti směřovat přímo na mikroregion. Tím se velmi snižuje administrativa jak žadatelů, tak členských obcí“ chválil místostarosta Rožnova a předseda Sdružení Mikroregion Rožnovsko Jan Kučera.

Sdružení Mikroregion Rožnovsko (SMR) jehož členy je celkem devět obcí, vyčlenilo pro rok 2021 rekordní částku na podporu poskytovatelů služeb v sociální oblasti. „Poskytovatelé sociálních služeb a další organizace působící v sociální oblasti mohou žádat celkem o více než 6 milionů korun, přesně je to 6,267 milionu, což je historicky nejvyšší částka. Žádat mohou ve třech programech,“ uvedl Jan Kučera.

V rámci prvního programu bude Sdružení Mikroregion Rožnovsko finančně přispívat na úhradu provozních výdajů/nákladů subjektů pověřených Zlínským krajem poskytováním sociálních služeb obecného hospodářského zájmu. „Druhý vyhlášený program podpoří aktivity a služby v sociální oblasti mimo služby obecného hospodářského zájmu podporované Zlínským krajem. Může to být například osvětová činnost nebo různé aktivity nad rámec sociálních služeb,“ uvedl místopředseda Sdružení Mikroregion Rožnovsko Radim Gálik.

Jednotliví žadatelé, které zajímá, zda-li mohou žádat dotace právě na jejich služby v sociální oblasti a kolik mohou žádat, mohou zkontaktovat administrátorku Ing. Evu Buchalovou.

Detailní informace a veškeré dokumenty k programům najdete na stránkách mikroregionu Rožnovsko zde.